Як отримати кредит з поганою кредитною історією?

Як отримати кредит з поганою кредитною історією?

Гарантії своєчасного повернення коштів — основна вимога, яку фінансова установа пред’являє позичальнику. Видачі як цільової, так і нецільової позики передує ретельна перевірка всіх параметрів, в тому числі попередніх фінансових операцій. Отримати кредит з поганою кредитною історією — непросте завдання, але навіть у цьому випадку можна розраховувати на спеціальні умови, головне, підібрати відповідну програму.

Що таке кредитний рейтинг?

Вплив кредитногї історії

Вся інформація про позики, кредитні картки, внесення платежів, а також прострочення ретельно фіксується — це кредитна історія фізичної або юридичної особи. На підставі автоматичного аналізу показників буде розрахований рейтинг, який буде врахований при видачі наступних позик. Відповідно, якщо раніше у клієнта були проблеми з фінансовими установами, з високою ймовірністю при зверненні в банк буде отримано відмову в можливості отримати бажану суму. Причини досить численні:

  • Несвоєчасні виплати (за поточними або минулими кредитними зобов’язаннями);
  • Кілька активних позик одночасно в декількох банках;
  • Судимість;
  • Відсутність постійного місця роботи або офіційного джерела доходів.

Оцінити свої шанси на кредит можна, подавши заявку в Українське Бюро Кредитних історій (УБКІ) — один раз за рік це можна зробити безкоштовно, при повторному зверненні має бути внесена символічна плата. Якщо раніше позичальник ніколи не звертався для отримання позики, то він також отримає відмову — у банку відсутня інформація про його фінансову історію. В цьому випадку гроші вдається отримати тільки в рідкісних випадках або під надмірно високі відсотки.

Як виправити кредитну історію?

При оформленні позики використовуються спеціальні скорингові моделі — алгоритми, що перевіряють і оцінюють позичальника за низкою заданих характеристик. Обдурити систему практично неможливо, але можна підвищити власний рейтинг. Це легко зробити наступними способами:

  • Оперативно погасити поточні заборгованості, отримавши відповідні виписки про те, що займ повністю закритий;
  • Влаштуватися на офіційну роботу з «білою» зарплатою, а головне, можливістю отримання довідки про доходи;
  • Оформити короткостроковий кредит або витратити велику суму з кредитної картки, вносячи платежі точно в строк і оперативно закривши борг.
Отримання кредиту з поганою кредитною исторією

Ці методи ефективні та дієві, але вони вимагають чимало часу і зусиль. Буде потрібно кілька місяців, щоб поліпшити поточний рейтинг і відновити зіпсовану кредитну історію. Такий підхід є актуальним при довгостроковому фінансовому плануванні та необхідності в майбутньому отримати велику позику, наприклад, на покупку квартири, будинку або автомобіля. Але якщо гроші потрібні терміново, то подібний спосіб неактуальний — варто розглянути інші варіанти.

Кредит під заставу нерухомості

Власники нерухомого забезпечення можуть розглянути програми із заставою. В даному випадку підтвердженням надійності позичальника і своєчасності виплат є нерухомість, тому можна розраховувати на знижену процентну ставку і лояльні умови отримання позики. Переваги такої пропозиції досить численні:

  • Швидке оформлення — після перевірки наданих документів відповідь щодо кредиту, як і потрібна сума, будуть отримані в той же день протягом декількох годин.
  • Відсутність необхідності надавати повний пакет паперів — досить посвідчення особи, ІПН, документів, що підтверджують право власності. Довідка з місця роботи або інформація про доходи не вимагаються.
  • Комфортний графік платежів — першочергове погашення відсотків за кредитом і повернення основної суми по можливості (тіло позики можна погасити в кінці терміну кредитування).

Сума максимальної позики розраховується в індивідуальному порядку, вона становить до 80% вартості застави — оцінка нерухомості буде проведена незалежним експертом.

Умови видачі кредиту від приватного інвестора

У Дніпрі навіть із зіпсованою кредитною історією можна в короткі терміни отримати потрібну суму на будь-які поточні потреби. Ця пропозиція актуальна для власників будь-яких транспортних засобів або нерухомого майна. Умови надання позики:

  • Тільки чесна процентна ставка без додаткових комісій або страхових платежів;
  • Можливість відстрочки при необхідності або неможливості виплачувати платежі згідно обумовленого терміну;
  • Оформлення позики незалежно від кредитної історії або рейтингу, гарантія видачі коштів точно в обумовлені терміни;
  • Тривалий період кредитування і поступове погашення заборгованості — тільки відсотки або одночасно тіло й відсотки.

За рахунок відсутності додаткових витрат і можливості укласти договір на спеціальних умовах така пропозиція вигідна і заслужено користується популярністю. Оформити позику можуть власники рухомого або нерухомого майна, які досягли 18-річного віку — достатньо подати відповідну заявку та надати документи, на підставі чого буде видана позика.