3 поширені міфи про позики під заставу нерухомості

3 поширені міфи про позики під заставу нерухомості

Кредит — це зручно, якщо терміново потрібна велика сума на відкриття бізнесу, покупку машини або квартири чи будь-які інші цілі. І щоб не платити надмірні відсотки, а головне, погашати борг у комфортному режимі, варто віддати перевагу програмам із забезпеченням. Кредит під заставу нерухомості — це знижена ставка, спрощена система оформлення і можливість отримати велику суму навіть із зіпсованою кредитною історією. Проте, попри переваги цієї пропозиції, існує ряд загальновідомих помилок, які й призводять до сумнівів щодо цього виду кредитування.

кредит під заставу квартири

Міф № 1: Кредитори віднімуть квартиру або будинок

Фінансові установи, як і приватні інвестори — не благодійні організації. Кредит буде виданий на обумовлені терміни і повинен бути своєчасно повернутий. Програми з забезпеченням абсолютно безпечні при дотриманні наступних умов:

  • Внесення платежів у затвердженому розмірі та згідно з графіком;
  • Дотримання умов договору;
  • Відсутність «прострочень» або несвоєчасного погашення заборгованості.

Звернення до суду з метою заволодіти майном позичальника вимагає вкласти чимало часу і коштів, тому це крайній захід, який буде задіяний при повній відмові погашати кредит. Більш того, навіть в екстреній ситуації (хвороба, втрата роботи) можна обговорити перегляд початкового договору і призупинити нарахування відсотків на період «кредитних канікул».

Міф № 2: У період погашення кредиту не можна користуватися нерухомістю

Це популярна омана, яка сформувалася на підставі тисяч негативних історій — отримавши тимчасову фінансову підтримку, через короткий час сім’ї залишалися без даху над головою. І дійсно, в 90-ті все відбувалося саме так, але відтоді ситуація кардинально змінилася. Власності нічого не загрожує, нерухомість виступає виключно в якості гарантії виконання зобов’язань — і протягом погашення заборгованості можна продовжувати нею користуватися, не змінюючи звичний життєвий уклад. Головне, запам’ятати кілька простих правил:

  • Власники і раніше можуть жити в будинку або квартирі;
  • Нерухомість можна здавати в оренду;
  • На операції з нерухомим майном діє заборона до виплати позики.

На момент використання будинку або квартири в якості застави за кредитом дарувати або продавати цей об’єкт не можна. Але при цьому не доведеться шукати тимчасовий варіант для проживання — власник, як і раніше, зможе жити у звичних умовах.

Позика під заставу нерухомості

Міф № 3: Позика буде видана на певну мету

Інвестору, як і фінансовій установі, необхідні гарантії того, що заборгованість буде виплачена вчасно і в повному обсязі. Нерухомість — це головне забезпечення, тому такі програми не вимагають поручителів або звіту про цілі отримання коштів. Позичальник може придбати що завгодно, розпоряджаючись отриманою сумою на власний розсуд.

Безпечне оформлення кредиту під заставу нерухомості

Звернення до приватного інвестора — це просте й ефективне розв’язання поточних фінансових проблем. Детальне вивчення договору допоможе уникнути непередбачених ситуацій і укласти угоду на взаємовигідних умовах. Кредит під заставу нерухомості має широкий спектр переваг:

  • Доступність — будь-який власник будинку або квартири, незалежно від кредитної історії або наявності поточних позик, можна скористатися даною пропозицією і отримати потрібну суму.
  • Мінімальний пакет документів — не буде потрібно надання довідки з місця роботи, виписки за рахунками або інших паперів, що підтверджують фінансову стабільність позичальника. Досить паспорта, ІПН, а також документів на нерухомість.
  • Знижена відсоткова ставка — при формуванні відсотків за користування кредитними коштами банк або інвестор закладає власні фінансові ризики. Це захист, який дає можливість компенсувати несвоєчасні виплати. При наявності забезпечення позичальник може розраховувати на надання кредиту без додаткових переплат.
  • Зручний графік платежів — можна розплачуватися в комфортному режимі, спочатку погашаючи виключно відсотки, а в подальшому виплачуючи загальну суму. Термін кредитування можна вибрати самостійно, виходячи з поточного фінансового навантаження на бюджет.

Співпрацюючи з приватним інвестором, власники нерухомості можуть використовувати наявний актив з максимальною вигодою і отримати потрібну суму (до 80 % від оціночної вартості будинку або квартири) на будь-які поточні цілі або потреби.

Как взять кредит под залог недвижимости