Продаж машини або кредит під заставу автомобіля?

Продаж машини або кредит під заставу автомобіля?

Особистий автомобіль — це капітал, який завжди доступний. При необхідності отримання великої суми можна оперативно знайти покупця, оформити угоду купівлі-продажу — і проблема вирішена. Проте можна піти й іншим шляхом, зберігши транспорт у власності, а також вирішивши поточні фінансові проблеми, — взяти кредит під заставу авто в Дніпрі. Але наскільки вигідна й актуальна така пропозиція та які ризики існують для позичальника?

Позика під заставу авто

Позика із забезпеченням: що це?

Стандартна схема кредитування наступна: звернення в банк, розгляд документів, розрахунок платежів, очікування підтвердження — всі ці дії забирають чимало часу. А головне, вартість такої позики висока, адже в розрахунок включені: комісії, платежі по страховці або плата за оформлення. У такій ситуації власнику транспортного засобу набагато простіше продати його і закрити поточні потреби, але уникнути значної переплати. Проте кредити із забезпеченням — зовсім інша програма з особливими умовами:

  • Знижена відсоткова ставка;
  • Не потрібна довідка про доходи;
  • Можна оформити з поганою кредитною історією;
  • Немає додаткових комісій і непередбачених витрат;
  • Індивідуальний графік щомісячних платежів.

При цьому власник продовжує користуватися заставним майном — автомобіль не буде переміщений на окрему стоянку або закритий майданчик. В результаті вдається отримати потрібну суму і зберегти транспортний засіб у власності.

Що вигідніше: продати авто або взяти кредит під його заставу?

Пошук покупця може зайняти тижні або навіть місяці, а це неприпустимо в тих випадках, коли гроші потрібні терміново. Щоб прискорити процес продажу, власникові автомобіля доведеться істотно знизити ціну, а відповідно, і втратити велику суму. Після того як угода відбудеться, гроші будуть витрачені, а як підсумок: відсутність і засобів, і авто. Саме тому кредит із забезпеченням стане раціональним і грамотним рішенням фінансових проблем:

  • Після проведення експертної оцінки позичальник може отримати до 80% реальної вартості вантажної або легкової машини — при терміновому продажі власнику часто доводиться поступатися, втрачаючи 30-40% від реальної вартості.
  • Можна вибрати будь-який бажаний термін кредитування: від 30 днів до 36 місяців. Погашення заборгованості буде комфортним, без значного фінансового навантаження. Передбачена виплата виключно відсотків на початковому етапі, а надалі позичальник зможе погасити й основне тіло кредиту. Розрахуватися можна і достроково, внісши всю суму одним платежем.
  • Своєчасно виконуючи зобов’язання, клієнт не позбудеться особистого транспорту, вирішить поточні фінансові проблеми, а з плином часу і закриє кредит.

Для застави підійде будь-який транспортний засіб: зарубіжні чи вітчизняні, вантажні чи легкові моделі. Процедура оформлення займає лічені години, надання довідок або додаткових документів, крім паспорта, ІПН і техпаспорта, не потрібне.

Грош під заставу авто

Де взяти позику під заставу авто в Дніпрі?

В екстреній ситуації важливо не втрачати ні хвилини, тому немає часу на тривалий розгляд або очікування підтвердження угоди. Щоб швидко закрити питання, важливо звернутися до приватного інвестора, який готовий запропонувати оформлення кредиту за прискореною програмою. А з урахуванням сукупності доступних переваг така пропозиція стане дійсно вигідною.

Оформити позику під заставу дуже легко — достатньо подати відповідну заявку, детально обговорити всі умови і поставити запитання, а також у зручний час забрати видану суму.