Що важливо знати про кредит під заставу комерційної нерухомості?

Що важливо знати про кредит під заставу комерційної нерухомості?

Комерційні заклади або ділянки — джерело постійного, стабільного доходу. Проте їх паралельно можна використовувати і для оформлення позики — простого та швидкого способу отримати додаткові кошти для проведення модернізації або вдосконалення наявного об’єкта чи придбання нового. Кредит під заставу комерційної нерухомості — це знижена відсоткова ставка, прискорена процедура оформлення, а головне, пряма взаємодія безпосередньо з інвестором.

Позика під заставу нерухомості

Хто може отримати позику під заставу?

Кредитні програми із забезпеченням доступні власникам будівель та земельних ділянок, задіяних для отримання прибутку. Але бізнес потребує регулярних вкладень, а вилучити достатню суму з обороту часто неможливо, тому ремонт у приміщеннях або закупівлю обладнання доводиться відкладати на невизначений термін. Незважаючи на найширший спектр доступних варіантів, звернення до приватного кредитора вигідне з цілого ряду причин:

  • Швидка позитивна відповідь — позичальник не витрачає час на тривале очікування результатів розгляду документів. Договір буде підписаний відразу після проведення незалежної оцінки нерухомого майна та узгодження всіх умов, після чого буде видана потрібна сума.
  • Спрощена схема оформлення — не потрібно озвучувати мету отримання грошей, надавати звіти про витрачання коштів або довідки з місця роботи чи інші документи для підтвердження платоспроможності. Кредитна історія та рейтинг не відіграють ролі — навіть при наявності декількох активних кредитів або несвоєчасному внесенні платежів за іншими позиками можна розраховувати на видачу позики. Наявність застави — головна гарантія виконання зобов’язань згідно з договором.
  • Чесні умови — відсутність прихованих платежів або додаткових комісій. Кредитний калькулятор дає можливість зробити базові попередні розрахунки, щоб оцінити переваги програми. Заборгованість можна погашати достроково, а при виникненні фінансових труднощів позичальникові буде запропонована відстрочка платежу.

Якщо гроші потрібні терміново, а головне, немає можливості чекати, то не варто втрачати час, звертаючись до фінансових установ. Програми із забезпеченням максимально прозорі, а головне, можна не тільки отримати гроші безпосередньо в день звернення, а й погашати позику в комфортному режимі.

Які об’єкти виступають в якості застави?

Отримати кредит із забезпеченням можна під знижений відсоток. Ця програма доступна власникам наступних видів нерухомого майна:

  • Офіси — бізнес-центри, нежитлові приміщення багатоквартирних будинків, кабінети, переобладнані під роботу співробітників організації або підприємства.
  • Заклади сегменту HoReCa — готелі, лікувально-профілактичні установи, приватні кабінети, заклади громадського харчування (кафе, ресторани, бари, кав’ярні).
  • Виробничі — логістичні центри, промислові підприємства, цокольні поверхи, заводські або промислові комплекси.
  • Магазини та склади — торгові центри, кіоски, окремо розташовані приміщення.
  • Інше житло — квартири, що використовуються для здачі в щодобову або довгострокову оренду, багатоквартирні апартаменти.
  • Земельні ділянки — майданчики або території, що використовуються в комерційній діяльності.

Власники об’єктів можуть отримати попередню безкоштовну консультацію, поставити всі питання, а також виконати розрахунок, підібравши бажаний термін кредитування, що дозволяє вносити щомісячні платежі з урахуванням поточних фінансових можливостей.

Як отримати кредит під заставу комерційної нерухомості?

Потрібно вибрати надійного, перевіреного інвестора, який готовий запропонувати позичальникові всі необхідні гарантії. Для клієнтів розроблена зручна схема співпраці:

  • Заявка на видачу позики — можна зателефонувати за контактними телефонами самостійно або скористатися кнопкою «зворотного дзвінка», розміщеною на сайті.
  • Узгодження умов — детальна інформація про процентні ставки, підбір оптимального графіка погашення, обговорення деталей.
  • Підписання договору — офіційне укладення угоди, що виступає в якості гарантії безпеки.

Отримання грошей займає мінімум часу — як тільки всі формальності будуть дотримані, а документи надані, сума буде видана в гривні найкомфортнішим для позичальника способом.

кредит під заставу комерційної нерухомості

Документи для оформлення позики з майновим забезпеченням

Не доведеться отримувати довідки або додаткові папери про основні джерела доходу. Погана кредитна історія, як і зіпсований рейтинг, не стануть перешкодою для видачі потрібної суми, потрібно лише надати мінімальний пакет документів:

  • Паспорт громадянина України;
  • ІПН (ідентифікаційний номер);
  • Папери, що підтверджують право власності на комерційну нерухомість.

Спрощена схема оформлення дає можливість значно прискорити процес. Якщо всі папери вже на руках, то досить вибрати зручний день для відвідування приватного інвестора і підписання офіційного договору.

Кредит під заставу комерційного об’єкта: обмеження

Процедура оформлення проста й зрозуміла, але ряд об’єктів не використовується в якості майнового забезпечення з наступних причин:

  • Помилки чи неточності в документах на право власності;
  • Аварійний стан офісу або будинку;
  • Судова заборона на будівлю або ділянку, а також діючий іпотечний кредит на об’єкт;
  • Велика заборгованість за комунальними платежами.

Але якщо документи оформлені правильно, а комерційна нерухомість відповідає заявленим характеристикам, то з підписанням договору та видачею грошей не виникне жодних складнощів або затримок.

Пропозиція від приватного інвестора

Одна з головних переваг позики із забезпеченням у тому, що власник об’єкта отримує можливість продовжувати користуватися нерухомістю — приміщення, будівлі або ділянки, як і раніше, приноситимуть постійний прибуток, що дозволить використовувати його для внесення платежів за кредитом. Можна виділити й інші переваги цієї пропозиції:

  • На початковому етапі позичальник погашає виключно щомісячні відсотки. Платежі за тілом позики можна вносити по можливості або на завершальній стадії погашення позики.
  • Оформлення нотаріального договору абсолютно безкоштовне, комісії відсутні.
  • Процентна ставка буде розрахована виходячи з фактичного терміну кредитування, тому можна внести платежі достроково, уникнувши переплати.
  • Вносити платежі згідно з графіком можна як готівкою, так і безготівковими переказами.

Мінімальний період кредитування становить 1 місяць, максимальний — 36 місяців. Всі дати і терміни будуть детально прописані в договорі, тому дотримання обумовлених умов не завдасть жодних незручностей, а позика під заставу комерційної нерухомості в Дніпрі буде дійсно вигідною

Гроші під заставу у приватної особи