Кредит під заставу авто: плюси і ризики

Кредит під заставу авто: плюси і ризики

Популярні програми кредитування — це можливість отримати суму, якої бракує на реалізацію поточних цілей або ідей чи великі покупки. І серед розмаїття доступних варіантів для власників власного транспортного засобу раціональним вибором стане позика під заставу авто. Кредити з забезпеченням — це знижена відсоткова ставка, відсутність додаткових платежів або комісій, а також можливість отримати гроші навіть з поганою кредитною історією.

Як отримати гроші під заставу в Дніпрі

Переваги позик під заставу авто

Фінансова організація не зацікавлена ​​у втраті виданої суми: як банки, так і приватні інвестори надають клієнтам кошти з метою отримання очікуваної вигоди. При розрахунку процентної ставки використовується цілий ряд факторів, на підставі яких оцінюється надійність позичальника, а відповідно, можливі ризики. Наявність майнової застави — це головне підтвердження того, що борг буде погашено своєчасно. За рахунок 100% гарантії повернення договір можна укласти на спеціальних умовах:

  • Збільшений розмір позики. При оформленні споживчого кредиту враховуються тільки офіційні джерела доходу, які підтверджені відповідними документами. Проте, оформляючи заставну позику, власник транспортного засобу отримує до 80 % від оціночної вартості автомобіля, незалежно від поточної заробітної плати.
  • Можливість користуватися машиною протягом усього періоду кредитування. Незалежно від того, використовується транспорт для роботи чи для особистих цілей, власник зможе продовжувати ним користуватися без будь-яких обмежень.
  • Гроші будуть видані готівкою на будь-які цілі. Отримавши кредит, позичальникові не доведеться звітувати перед інвестором про поточні витрати — головне, щомісяця вносити платежі в обумовлені дати, а також не порушувати умови договору.

Кредит — це зручний, вигідний інструмент, який при грамотному використанні окупиться сповна і відкриє додаткові перспективи. Головне, уважно прочитати умови договору, ще до підписання документів поставити всі запитання і підібрати графік внесення платежів, що дозволяє погашати заборгованість у комфортному режимі.

Наскільки безпечний кредит під заставу авто?

Безпеча позика під залог автомобіля

Такі програми кредитування давно відомі й активно використовуються у всьому світі, але в Україні цей тип співпраці з фінансовими установами лише набирає популярність. Сумніви потенційних позичальників цілком обгрунтовані, адже існує теоретичний ризик втратити транспортний засіб. Але на практиці ймовірність такого розвитку події воістину мінімальна. Дотримання наступних правил дозволить отримати суму, якої бракує, здійснити мрії або реалізувати плани та одночасно погашати заборгованість:

  • При будь-яких фінансових труднощах потрібно оперативно довести це до відома кредитора, щоб отримати можливість призупинити платежі на певний проміжок часу. «Кредитні канікули» допоможуть впоратися з труднощами і знову продовжити погашення позики.
  • Щомісячні внески потрібно сплачувати згідно з графіком, не допускаючи прострочень. Сума може бути більше рекомендованої, штрафи за дострокове погашення не передбачені.
  • Автомобіль, який використовується в якості забезпечення за кредитом, не може бути проданий або переданий у дар — будь-які операції з таким майном неприпустимі. Але при цьому власник може продовжувати користуватися транспортом.

І головне, вибрати надійного приватного інвестора, який отримав безліч позитивних відгуків і готовий запропонувати позичальникам співпрацю на взаємовигідних умовах.

Умови оформлення кредиту під заставу авто

Умови отримання кредиту під заставу авто

Програми з забезпеченням – це спрощена схема отримання позики, яка не вимагає надання додаткових паперів, включаючи довідки з місця роботи. Для оформлення позики знадобиться лише посвідчення особи, ІПН і техпаспорт. Базові умови, на яких надається кредит під заставу авто:

  • Оформлення договору безкоштовне, відсутні приховані комісії або платежі за страховку, а також при проведенні незалежної оцінки.
  • Гроші будуть отримані в день звернення, позичальник зможе забрати готівку протягом 2 годин після підписання паперів.
  • Інформація про співпрацю повністю конфіденційна, тому власник транспорту може отримати потрібну суму без документального звіту, не повідомляючи кредитора про особисті витрати.

Оцінку проводить незалежний експерт, який надасть повний звіт про стан автомобіля, на підставі чого і буде розрахована можлива сума майбутньої позики (до 80 % від вартості авто). Поручителі не потрібні, питання щодо кредиту обговорюються безпосередньо з інвестором, на підставі чого буде сформовано графік платежів, що дозволяє поступово погашати заборгованість, не відчуваючи фінансових труднощів.